Edariraportti 15.11.2017

Tänään on viimeinen vuosien 2016-2017 edustajiston edari. Tunnelma on katossa. Kirjoittajalle eli minulle eli Sonjalle eli edaattori Karppiselle koitti suuri hetki: minut valittiin ääntenlaskijoiden puheenjohtajaksi. Edaattorien Jokinen ja Rasilainen kanssa, jotka ovat pitkän linjan JYYkoviksia. Huippuhetki tämäkin!

Ensimmäistä kertaa edarissa taululle lätkäistään diaesityksessä JYYpilvenpiirtäjiä, JYYtivoli ja JYYostoskeskus. Kyllä me ylioppilaat osaamme unelmoida!

Koko edustajisto sai hallitukselta runtua siitä, että ei olla oltu iltakouluissa. Meidän Olli on ollut hienosti! Hyvä Olli! Sai kehuja! Saakohan ruusun? Ehkä!

Väliajalla kukitettiin Aatu löytöruusuilla, ja tarjolla oli kahvia ja sämpylää. Ei kinkkua. Olemme tyytyväisiä, etenkin, kun kinkut jäi aina syömättä silloin, kun niitä tarjoiltiin.

Nakuttelimme sääntömuutoksia ylioppilaskunnalle. Viilausta, toiminimien korjaamista, virheiden korjausta jne. Käytännössä ei muutettu säännöillä toimintatapoja, vaan toimintatapoja käytäntöjen mukaisiksi. Klassikko.

JYYn strategian kohdalla teimme keskustalaisten kanssa yhteistyötä ja saimme porukalla opiskelijoiden kannustamisen yhteiskunnalliseen vaikuttamisen strategiaan!

Toiminnanjohtaja Huttunen esitteli asioita, rakennushankkeita, budjettia, ravintolatoimintaa ja muuta. Hyvältä vaikuttaa! JYY rakentaa ja se ilahduttaa ainakin kirjoittajaa, edaattori Karppista. ”JYYstä kiinteistömoguli!”, rummuttaa Karppinen.

Loppupuolella saavutimme jo ennen yhdeksää opiskelijaedustajavalinnat. Valintatyöryhmä on tehnyt kovaa duunia ja jyvivalainen Hiltusen Henri sai kiitoksia muiden työmyyrien lisäksi. Jyvivalaisiakin nuijittiin paikoille. Jihuu! Opiskelija-asioissa on paljon paikkoja, joissa ajaa asioita. Hakekaa kaikki kaikkialle! Täydennyshaut jatkuu!

Poistuvat edaattorit puhuivat ja heille puhuttiin. Oli kivaa. Kyllä JYYedari on hyvä paikka olla ja elää.

Kausi ohi, huhhuh. Kiitos ja palataan.

Kokouksenpäättymisajanarvauskilpailun voitti Karppisen Sonja, kunnes toiminnanjohtaja huomasikin missanneensa yhden arvauksen, ja voitto meni Luonnontieteilijöiden pöytään. Arvaukset menivät aika pitkälle, mutta kokous päättyi about 21.37. Huhhuh ja hyvä tunnelma!

Jihuu ja palataan asiaan!
Sonja, 15.11.2017

23634300_1609827235744602_858394055_oTässä meitä, mämmäreitä (oikeuden puolustajia)